logo laten maken



LOGO LATEN MAKEN

Een Logo is de uitstraling van jouw organisatie , natuurlijk kan je er maar beter zorg voor dragen dat het een aantrekkelijk logo is. Hoe maak je nu , een goed logo? We kunnen logo's opsplitsen in 3 soorten .


Woordmerk


Dit is een logo dat enkel uit tekst (de merknaam) bestaat , in een passend lettertype gegoten. Dit kan een bestaand lettertype zijn , maar je kan er ook zelf eentje maken . Dat deden ze bij Coca-Cola bijvoorbeeld, en het resultaat is ondertussen uitgegroeid tot 1 van de meest herkenbare logo's van de wereld .

Beeldmerk


Hierbij gebruiken we geen tekst
, maar is het logo 100% grafisch opgebouwd . Je kan hierbij verwijzen naar je organisatie naam , zoals het beelmerk van Android . Maar het kan ook anders. Dit bewees de beroemde ‘swoosh’ van Nike.

Woordmerk + beeldmerk


Allicht kan je de 2 koppelen . Een logo met enkel een beeldmerk ( wordt overigens ook vaak | wordt ook vaker } ‘uitgebreid’ met tekst (denk maar aan Nike), afhankelijk van hoe het logo wordt gebruikt.


Welk logotype past bij jou?


De keuze tussen deze 3 soorten Ligt er aan welke kant je met het merk uit wil gaan. Je kan na verloop van tijd nog altijd van optie 2 naar optie 3 veranderen . Waar ga je het logo voor gebruiken?

Wat te doen


Ik probeer mijn klanten altijd zo duidelijk te maken dat je moet proberen dat wat je doet naar voren te brengen in je logo. Het is voor je client handig als men in een oogopslag kan zien wat je allemaal doet. Logo laten maken

Reacties